CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

01 July 2011

terkini...

1 July 2011...sudah sebulan aku tak update entry..masih ingat aku kah korang...last entry adalah pd 30 June 2011..

dulu ms mula² buat blog..hati bercita² nak update cerita hari²..nak buat blog nie mcm diari..buku cerita..bukan nye ape..utk tatapan dan bacaan hari tua nnt..tp da byk sgt moment yg da tak update utk diingat..itulah..bile tgk org lain buat blog..kite pn nak jgk ikut kwn² buat blog..tp kwn² punye la berdisiplin update itu ini..cerita itu ini..nmpknye..aku tak berjaya menjadi blogger tegar..hohohhoho...

tp korang kwn²..mmg aku tak lupekan..hari² aku pasti blogwalking utk tau cerita kamu² semua..byk yg indah² dr yg tak indah diceritakan..aku plk mungkin mls nak cerita pape yg mmg tiada pape dlm hidup aku..sbb aku hanya biase² shj..tiada istimewa dan tiada lebih dlm diri aku ini..hohohh...

oh yek..utk pengetahuan teman² rapat..aku skrg duk sementara di kota damansara..duk menumpang sementara tggu nak dpt umah..oh yek..perihal umah aku tuh..mmg ade kontroversi yg aku pn tak tahu bile akan selesai..dgrnye pihak pemaju bermasalah dlm mendapatkan CF dr PBT...kerana tiada access jln keluar masuk yg betul dan skrg pemaju masih mencari alternatif lain utk selesai..aku fed up ok..dgrnye akan dibayar LAD akibat over late submission kunci kpd buyer...sudahnya jatuh ditimpa tangga btol nie..terpaksa merempat di rumah org lain dulu...hohhohohohhoho...ape perlu aku buat korang..hanya bertenang kah?..tp smpi bile..fed up ok..umi..ko da nak pindah umah da kan..nmpknye aku yg masih begini...bestnye nnt bile house warming jgn lupe daku...

abis ceghite psl umah aku yg bermasalah..mau ceghite psl mak buyung yg da 22 weeks...khamis 30 July 2011 baru monthly check up..tiada sebarang mslh..berat timbang adalah 53 kg..hanya ade mslh kecil iaitu kencing kotor yg biasa² sbb masih belom memerlukan ubat antibiotik...mslh kencing kotor nie doktor hnya nasihat bykkan MINUM AIR KOSONG shj..dan aku masih blom tahu gender bby dlm peyot nie lg..sbb klinik kerajaan tak provide scan bg ibu mengandung yg tiada mslh..jdnye aku kenelah pegi private utk scan..itu bab berkira jgk la tuh..akan aku pk kan..hohhohohho...korang share rege scan 3D tuh ek..

tahniah sue lunatots atas kelahiran puteri sulung..dan pengalaman dlm entry ini..pasti bole dijadikan sumber rujukan jika berlaku pd mereka yg bersalin secara pembedahan dan bayinya tidak ditempatkan secara rooming in bersama ibu kerana ade mslh pd bby....good experince from the amongst...dan aku hrpkan tahun ini merupakan tahun timbal balik..maksudnye klo tahun ini yg dikatekan tahun yg plg ramai kelahiran bby girl..so akan jd tahun terbalik la plk...tahun utk plg rmi kelahiran bby boy...hohohhohoh..pape pn semoga sihat dan selamat segala²nya...aaamin..



harapan menggunung utk prince charming...

5 comments:

yangyuyu said...

semoga dpt boyy:)

sian ko wei semoga cpt dpt kunci, aku pun duk tunggu kunci gak

aini aziz said...

aku hrp doa korang..harapan tinggi jgk..

yg psl kunci umah tuh pn satu hal..hampeh sbb xtau ape penyelesaiannya..

Azhariah Zuber said...

sabar nomy...mmg kalau pk umah memang manjang je kita nak cpt kan..dulu aku leh kata ari2 call pemaju perumahan....sampai depa naik cemuih...
beb mmg tahun ni banyak gegirl, tahun lepas ramai boboy..tapi tgh dlm ramai2 boboy tu, ada gak anak ummi sangkut girl...so aku harap ko jadi mcm ummi, terbalik kod.....

aini aziz said...

aza..aku mmg sgt fed up ngn umah yg problem cm tuh..

harap doa ko supaya thn nie adalah boy utk aku..aku amalkan ayat ko tuh jgk tau..hahaha..usaha selagi bole..

ayu said...

normy, semoga dapat boy boy ye..

dan semoga cepat pindah rumahhh