CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

29 December 2010

mode:choc theme anniversary

berpeluh haku...
mggu da nak abis..baru aku nak update cite psl hari aku beronggeng sempena anniversary aku..
aku mmg plan nak bg bende nie kat husband aku..

without cover





in the middle of opening..tadaaaaaaaa..

with cover...

cuuuuuuuun..i like the golden color and the combination of shape, alphabet..full of art..full of love from sincere of the maker..yous..thank you so much for the choc. making appreciated...

then it goes to...

 tgkla..abis..but yg tuh adalah truffle..masyaAllah..mmg sedap..aku sgt eager with the taste..rs akan order lg nnt..

yg nie pn ade..


cntik kan..aku suke..

aku yg byk melantak nye..mmg hantu coklat² nie kan..



us on the day..adik raudhah sleeping..

bersama bos yous..the maker of the choc..niza..tq sbb membuat choc itu dgn setulus jiwa seihklas hati smpi amik 1/2 day...aku terharu beb...muahahaaha..(ingat tak ms nie ape yg ko jakun..muahaahaha) aku masih gelak sms entry nie ditulis...

nak tau kami melantak ape..

nie niza punye..aku punye masih menunggu no 46..:)

haaaaaaa..smpi jua akhirnye...set of ziggler...pergh..masing² tgh lapo kan..masing² pn beringinan tggi nak mkn kfc...melantak xingat da..mmg sepenuhnya merasai kenikmatan itu..the treat by niza..tq so much..

so sesape yg nak home made choc and truffle..aku really suggest yous aka niza..sbb kesungguhan dlm membuatnye..penuh dgn art..penuh dgn keihklasan setulus jiwa..recommended..

bonda adhas>>entry nie adalah ikhlas dr insang jiwa aku..tiada suruhan drpd mana² pihak...muahahaah..

24 December 2010

normy oh nomy

ade di antara kwn² yg pggl aku nomy nak tau tak apsal aku ade nick nomy..spelling tuh xpelah..actually normy..but klo pronouns still same sound..nama aku noraini..ms sekolah rendah org pggl ani..kat umah pn pggl ani or ni..

bile naik sekolah menengah..kwn² rmi pgll normy sbb nye...



sbb die nie la..klo korang nak tau..ms aku bebudak dulu..aku mmg minat giler kru..dlu 1st time tgk wayang cite awas..mmg psl norman nielah..serius smpi aku tgkap cintan smpi nak kawin dgn die nie..punye la gile..bole bg hadiah rantai siap pos lg kat EMI studio (ms tuh kru bernaung bwh syarikat nie lah)..so kwn² tau aku mmg fanatik ngn norman kru nie..so diorg pn pggl la aku nomy..sbb pggl norman dlm family normy...byk jgk sejarah ngn kwn² kg bukit kangkar ms dulu²..

tp skrg die pn da kawin..aku pn da lupe kisah cinta monyet aku ngn die dulu²..(ini kes syok sndr hokeh..padahal mamat tuh xkenal aku pn..muahahahaha...)..but aku still lg suke nama nomy sbb the sejarah nye tuhla..until now..klo ade kwn² baru kenal yg jgk nama sama ngn aku..kan da celaru nak pggl ape kan..so nomy la pilihan utk pggl aku...

so now  korang pn da tau la apsal aku dipanggil nomy sekian lama nie...daaaaaaa

22 December 2010

4 years loving couple

HAPPY 4th ANNIVERSARY to my lovey dovey sweet guys in adhas' family and also sweet buddy to bonda adhas'...

very sweet guys ..like a chocolate.. 


 

 
pic adalah very old version..filem kodak jgk..sejurus slps akad nikah


majlis persandingan...
23 Dec 2006 sehingga 23 Dec 2010..4 tahun dgn ikatan perkahwinan..berlalu dgn pahit manis..8 tahun perkenalan..masih lg saling kenal mengenali antara kami...semoga perhubungan ini berkekalan sehingga akhir hayat kami dengan limpahan rezeki dan keberkatan Allah...amin.......

aku suka petikan di atas..

semoga hari² kami akan akan dikelilingi dengan manis² gula...

21 December 2010

MBFPC-kapar

Program : Hari Terbuka Klinik Kesihatan Kapar & Perasmian Ambulan Klinik
Tarikh    : 19 Disember 2010
Masa       : 8 pagi - 12 tengahari.
Tempat kejadian  : Klinik Kesihatan Kapar, Jalan Klinik, Batu 10,
                   42200 Kapar, Klang, Selangor.

preparation b4 pegi ke tempat kejadian...

 file..utk rujukan

 card

broucher MBFPC

PC aini di tempat kejadian

PC aini bersama duta penyusuan susu ibu..org ramai dtg sbb tertarik ngn die nie lah..

oleh sbb aku xbwk anak..so aku kene pegang anak patung aka duta penyusuan susu ibu..masa nie adalah sesi bergambar ngn datuk rosnah dan ibu² 1Malaysia yg sedang menyusukan..

PC yang menjayakan kaunter MBFPC ketika itu..haza..PC wan..dr munirah..PC cik fid kite..PC aini..miza..duduk PC ajui & PC kak Rash..

pc telah berjaya memberi penjelasan sbb ramai org yg belum aware ttg bf ...semudah selak baju tp susah sbnrnye bg yg kurang ilmu..byk kes yg diajukan kepada kami dan terutama nya bg ibu² yg dlm proses relaktasi...harapan aku agar mereka lebih bersemangat dan bf management nie dpt disebar terutama di kawasan pendalaman..daaaaaa

16 December 2010

mentor 5




aku layan prog mentor sejak musim lepas..nnt akan ade musim 5 plk..tp skrg dalam proses ujibakat di negeri² terpilih..


sape mentor kali nie..meh layan...

mentor nie mmg tak masuk akal sket...sama la jgk dgn kepala gile² die nie...Noh Hujan...baru dlm dunia seni..tp nak cabaran katenye..aku xsbr nak tgk sape mentee die sbb die hny mahu laki shj..(ape kes xmau pompuan..cik misz nina kite cemburu ke..kwang..kwang..kwang..)..tak sbr jgk nak tahu maybe die ade cipta lagu utk mentee die..aku suke lagu² hujan nie..mmg indie lor.....

erra fazira..klo bab lakonan mmg superb..tp bab nyanyian bole thn jgk la..pn nak sgt tau sape mentee die nnt..

afdlin shauki..emm lakonan jgk tp nyanyian  xtau cmne..kite tgk nnt..

rahim maarof...org lame dlm bidang muzik..otai jgk nie..

dato' sharifah aini..nie pn otai nyanyian...

edry kru..emm otai jgk sbb da byk pengalaman dlm bidang hiburan.

aku tak sbr nak tgk menter 5 nie sbb ade mentor BUKAN dr bidang nyanyian..cmne la agknye yek...daaaaaaaa





susu ibu

bile aku tnye..especially bg ibu muda yg baru mengandung anak pertama..nak susukan bby ngn susu ibu tak..mereka kate mestilah kak..bersemangat nie..alhamdulillah..suke aku mendgr nye..aku tnye lg..nnt bile da naik keje..meyusukan jgk tau..eh kak..da naik keje cmne ek..so aku tau mereka di antara blom ade ilmu ttg BF management..bole dik..nnt akk tunjuk cara+ajar cmne..eh kak..kene byrn pape tak nie..hahaha..aku sure smua org akan risau klo kene kuar duit..emmm..xde pape byrn..akk SUKA bercerita psl susu ibu..

iyek..klo kat mane² aku jumpe kwn² aku or kwn² husband yg isterinya tgh mengandung..pasti aku akn bercerita psl susu ibu..aku OBSES ok..aku xmau mereka terlambat seperti aku..mereka sudah untung sbb ade org yg obses mcm aku..syok sndr+FOC lg..tp niat aku hnya satu..kerana Allah..kerna disebalik susu ibu byk yg kita belajar ttg kehidupan dan siapa diri kita..aku tak mengharap ape² dan harapan aku hanya mereka berjaya menyusukan anak mereka hanya dgn susu ibu shj..dan aku dgn murah hati membimbing mereka dlm ape jua persoalan yg mereka confius...

dedication to N..ko da 32 minggu..aku hrp ko tak sabar nak menyusukan anak ko disamping xsabar nak tahu jantina anak...heheheh...ina baru 4 bulan kandungan..kita masih byk perlu bercerita..bykkan lg menggali ilmu..suzi yg sedang sarat tggu hari utk melahirkan anak pertama mereka..akk hrp awak dpt peluang menikmati 1 jam pertama penyusuan..fara (kwn aza)..tingkatkan MOTIVASI utk pertahankan usaha kita selama ini..fara (kwn k.nino)..hopefully your baby more calm rather than fussy and please to be patient to handle every cues about your baby..good luck everyone...

sesiapa yg berada di kawasan kapar,klang..sila bertemu saya di klinik kesihatan kapar di booth MBFPC utk mengetahui ape shj ttg BF..jumpe di sane......

Program: Hari Terbuka Klinik Kesihatan Kapar & Perasmian Ambulan Klinik
Tarikh    : 19 Disember 2010
Masa      : 8 pagi - 12 tengahari.
Alamat   : Klinik Kesihatan Kapar, Jalan Klinik, Batu 10,
                   42200 Kapar, Klang, Selangor. 


bonda adhas-->aku tak mahu famous..tp biar PSI itu yg famous..sedikit bilangan mentee aku..lg berkesan ape yg aku hrpkan..tak perlu bilangan yg ramai..kami PC sentiasa bersama utk pastikan mummy kat luar sane mendapat jwpn yg puas hati mereka...

14 December 2010

jam



smua org pki jam sbb nak tgk masa..aku pn suke pki jam..tp semenjak 3 tahun dulu..aku da tak pakai jam sbb jam atas tuh abis batery..arini utk 1st day slps 3 thn aku baru pakai balik..jam kat atas tuh aku beli tahun 2001 da da 10 thn jam tuh ade dlm simpanan aku..rege jam adalah rm 10 shj..aku suke jam tuh sbb die jenis renggang getah..aku pn kurang suke dgn jenis klip tuh..skrg aku carik jgk jenis strech nie tp jarang jumpe..korang klo idea kdi mane bole bgtau aku..hahahaah..

oh yek..yg aku nak habaq nie yelah aku jenis suke pakai+beli jam yg tepi jalan  tuh..nth nape..klo tgk kdi jam ke ape..sure mata aku melilau carik jam yg aku suke..aku minat..koleksi jam murah yg aku ade pn agk byk jgk semenjak aku anak dara..tp nth kemana hilang..nak kene carik balik² gobok..mcm jam pepsi..kfc..vincci..mcm² la yg aku masih ingat rupa bentuk dlm kepala hotak nie..dulu mane ade camera nak amik bagai..

semalam jalan² berkenan plk ngn jam nie..eh xde plk gmbo nye..nnt upload kendian..

jam nie plk husband aku bg kitaorg berboypren gilpren..da 7 tahun usia jam nie..aku xtau rege jam nie sbb da nama pn hadiah kan..tp kurang suke sbb bentuk bulat dan jenis klip..sure laki aku kate "eleh"..

kriteria jam yg aku suke adalah :-
  1. berbentuk empat segi tepat..bukan sesekali empat segi sama ok..
  2. jenis renggang getah..klip bole la jgk tp kureng
  3. jenis warna putih dan bukan kuning..tp klo 100% emas..mmg aku nak
maybe slps hari nie..aku akan kumpul lg koleksi jam klo jumpe mane yg berkenan...ssape kate pki jam murah xtahan lame..tgk aku da berjaya buktikan yg jam murah bole thn lame dan sape kate pki jam murah xde org tegur..ish pg nie staff opis tegur cntik jam baru..see..jam murah nmpk baru dan cntik jgk..tp aku kate jam nie xde brand..murah² klo kene pd gaya dan cntiknye tgn aku..psti perfect...kwang..kwang..kwang...daaaaaaaaaa


bonda adhas-->aku rs klo aku mampu..entry aku psl koleksi jam mahal la kot..mmuahahaahah...jgn lupe klik like yek..

12 December 2010

antara byk² artis wanita.....


emmmmmm..aku nak tulis buat psl bende nie jgk..psl seorg artis yg aku amat la minat..aku rs aku nak minat artis adalah payah tp klo minat lagu byk..suke lagu tak semestinya suke artiskan..ada aku suke lagu tp aku tak minat artis tuh..lg2 klo artis pompuan..nak tau aku suke sape...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


kenal ke..sure kenal punye..sgtlah popular diekan..iyek..utk pengetahuan korang aku sgt amat minat dgn  die nie..bakat, penampilan, suara die..ketika entry ini ditulis aku sdg mendengar lagu wajah kekasih yg telah diulang byk kali..percayalah beb... :)

aku minat siti nurhaliza taruddin sejak die nyanyi lagu kau mawarku ngn 2 by 2..actually sblm tuh die adalah juara bintang RTM tahun 1995 pd usia 16 tahun..masih lg belajar tingkatan 4..aku ms tuh dlm klo tak silap aku masih sekolah rendah lg..gigih beli kaset 2 by 2 kat psr malam ms tuh..sbb nak sgt dgr lagu kau mawarku..ms tuh masih lg kaset yg rege klo tak silap aku rm15.90..masih ade lg kat umah aku dimuar..die sgtlah cntik pd ms tuh dan smpi skrg pn die masih lg cntik..

lps tuh die buat album pertama ada lagu jerat percintaan..menang plk juara lagu tahun 1997..ms juara lagu tuh struggle ngn SPM..menang juara lagu tp dpt gred 2 dlm SPM...lps tuh beturutla die menang itu ini smpi aku tak terkira da sbb mls nak kire..hahahah..sape nak sangka xpndi sgt dlm pelajaran..skrg die da berjaya dlm hidup sebab dr bakat suara yg sgtlah aku suke tuh...recording album ade 16..tmbh smua album smua² adela 100 lbh album..sgt la byk..

pd mula kemunculan siti nie adalah kampung gitu..sgtlah merendah diri..penuh dgn tatasusila gadis melayu..klo ms tuh da ade ade pertandingan gadis melayu..sure die menang jgk kot..aku perasan die nie klo masuk pape pertandingan sure menang..nak nak dlm pertandingan menyanyi..smpi rmi org meluat..

skrg da 15 tahun dlm industri nyanyian..mmg nyanyiaan adalah sebati dgn diri die..klo die nak berlakon pn aku rs xpyhlah..huhuhu..tak menjadi sgt la klo die berlakon..biarlah die ngn dunia nyanyian die shj..da buat konsert kat albert hall london..nak buat konsert byk mane pn buatla..aku sokong klo dlm hal nyanyian..penah sekali dulu aku pegi konsert die kat kuala selangor klo tak silap aku..ms tuh dlm thn 2002 ke 2003 cmtuh..ngn husband la tp ms tuh boypren kan..

skrg da jd usahawan kosmetik simplysiti..da ade title dato'..mmg aku rs berbaloi la dr kekampungan dulu smpi la da pndi bwk diri..up to date...

ade jgk yg aku tak berkenan ngn die nie jgk...bukan tak suke..tak berkenan jek..tang style tudung die tuh..lg ngn pasangan hidup die...emmm..aku tak suka la secara jujurnye..tp da die suke cmtuh..suke hati org punye bdn la kan.. yg penting aku mmg minat die nie sbb bakat suara yg ade pd die..klo bab personal nie aku xmau amik tau sgt..gosip ke ape ke..pndi² la die settle...ok kak siti...

pape pn buruknye die..tp bab bakat nyayian tuh mmg aku kagum..aku sure tak akan miss dgr lagu die byk kali..tp bab nak beli album pn aku pilih jgk nak beli..so motip bukan la fanatik sgt ngn siti tp fanatik antara artis wanita yg lain..

bonda adhas-->sesape yg tak suke siti nurhaliza kene suke jgk entry aku nie..nnt click like jgk ek..mmmuahahahaha...

09 December 2010

InsyaAllah Maher Zain version Adha Ainursyafiah



video

since lagu ini sedang popular..bonda adhas sgt la teruja bile tgk video ini..suatu hari nnt...bile adhas tgk dan baca blog ibu nie..semoga jadi memori utk kite yek...ketahuilah satu hari nnt..lagu ini adalah lagu kegemaran yg selalu dinyanyikan ketikan anaknda masih kecil..daaaaaaaaa..

07 December 2010

tak tergapai dek akal aku..

actually kan..da lame aku nak bercerita psl bende nie..psl dunia MLM..psl business yg cm gini²..aku byk di dedahkan psl biz cmnie..kate diorg..bis cmnie perlu kerja keras supaya pendapatan tak terkata..

tahun 2006..aku beraktiviti MLM di sini..

taukan zhulian..yg glemer ngn produk brg kemas nya..aku hanya bertahan selama beberapa bulan disebabkan xde modal sebanyak rm4k..oh yek..once da melabur modal..maka kite perlu struggle+bertahan utk berjaya ok..smp skrg aku masih belum bermodal lg..klo tak sure aku rugi sbb attitude aku yg kurang upaya nak berjaya nie..

weekend baru lps nie..aku ikut mr husband ke satu lg event...di stadium melawati shah alam..

ini dipanggil majlis meraikan usahawan² yg berjaya dlm bisnes nie..

 ade byk banner di pokok²..yg menarik banner gmbo CDM² yg hebat dlm bisnes nie..tp aku xamik gmbo plk..

 event nie aku rs da macam majlis konvokesyen da aku tgk..

 masuk dlm dewan..da mcm konsert AJL plk..kuikuikui..


artis jemputan dlm event nie Faizal tahir ngn adibah nor..aku tak sempat nak lyn konsert sbb anak aku da meragam ajak balik nak tido..mmg yg ditunggu² ialah faizal tahir ngn adibah norkan tp redha xdpt jgk tgk..huhuhu..

ape yg aku nak kate psl bisnes nie..emmm..aku rs lucky jgk klo sesiape yg berjaya dlm bisnes nie..klo attitude cm aku nie mmg tak ke mana..asyik pk negative jekan..hahaha..lg pendapatan mmg setinggi langit..lg byk sale  ko buat..lg byk benefit ko dpt..mcm² pangkat ko dpt..mcm² rewards ko dpt..mcm kat sini..korang bole tgk anak muda giler tp da berduit byk..jeles haku cmne nak jd cm die..cmne CDM² yg da berjaya..mmg hebat la aku tgk..tp aku xtau ape plk disebalik tabir HEBATnye mereka nie yg kite xtau.....korang ade idea...ngee..ngeee..ngeee....daaaaaaaaa..