CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

11 November 2010

CHINTA yg menyentuh naluri


tajuk tak hengat...semalam...11/11/2010..da pn abis cite CHINTA nie..selain dari drama NUR KASIH..CHINTA nie mmg bg feel mood kat aku utk tgk..sgt touching tgk cite nie sbb byk bende yg bole jadi panduan..

ok..pd pendapat aku..ade 4 fasa dlm cite nie..

1. fasa-1..fasa CHINTA kampung CHINTA masih bersama keluarga dan telah dianiaya oleh abg kandungnye sndr dgn menjual CHINTA kepada org kaya kampung kat situ..bermula la saat CHINTA dihina dan dicemuh oleh org kg dan ayahnye sndr..akhirnye..abg nye mati dan fakri masuk penjara..fasa nie masih boring lg..

2. fasa ke-2..CHINTA dihalau oleh keluarga dan berhijrah ke KL..die jumpe makcik yg keje kat tmpt bermulanya hidup die berubah ke dunia modeling dan bg servis utk org kaya..nama dar CHINTA MUSA jd CHINTA CHANDORY...fasa nie masih boring lg...akhirnya boyfren mati dan org yg handle contct utk bg servis di panah petir...

3. fasa-3..CHINTA berjaya dlm dunia perniagaan kerana dibantu oleh oleh org kaya osman kabilah (rahim razali) aka boyfren dan suami tanpa sah kepada CHINTA..osman kabilah adalah seorg yg sgt berpengaruh smpikan gangster china pn takut..heheh..osman kabilah sgt sygkan CHINTA dan selalu ajak kawin tp CHINTA xnak kawin..dan org tua tuh sanggup tggu smpi CHINTA terima lamaran die..smpilah CHINTA jumpe amar (adi putra)..pd masa tuh mmg CHINTA jatuh cinta pandang pertama..nak kawin..amar plk mati kene langgar ngn fakri akibat dendam yg belom padam..cewah..fasa yg best..

4. fasa-4..CHINTA masih beraktivit yg sama bg servis pd high class person..but kali nie jumpe rasul iman (adi putra) yg sgt lah alim..jatuh cinta sekali lg..tp rasul iman kawin dgn sadatul saadiah (faradhiya), pilihan parent rasul..dlm ms yg sama rasul jgk cintakan CHINTA..tp masing² pendam..kawin..sada xbole mengandung..dan tensen bile mak rasul minta sada izinkan rasul kawin satu lg..oleh sbb sada da anggap CHINTA sbg kkk dunia akhirat..so die nak rasul kawin ngn CHINTA jgk sbb sada pn tau yg mereka saling cinta...dpt kawin tp CHINTA nak mati plk sbb sakit..CHINTA mati sejurus cincin disarungkan..masa nie adalah sgt sedih n touching...aku sgt suke babak ini...

dr segi pakaian..pd aku pakaian utk muslimah adalah sgt cntik..especially yg aida rahim pakai..yg faradhiya plk tak sesuai pki tudung cmtuh sbb muka adalah sgt bolat okeh...fasha sandha adalah sgt cntik pki pape² shj..yg seksi ke..yg tak seksi ke....sesuai jek tgk...

so..pd aku..tak boring tgk cite nie..dan byk pengajaran..aku harap ade sequel utk CHINTA nie..dan aku hrp sequel adalh lbh best jgk sbb jarang klo sequel akan jadi lbh best...daaaaaaaa

3 comments:

yangyuyu said...

aku suka cerita ni masa fasa pertama sahaja..pelikkan haha

Mummy AwwalHariz said...

aku x suka sada aka faradhiya sampai bila2.. huhu...

silvertech said...

slalunya cite best camne pun kalo sambung part 2 mesti jd xbest...aku pun lyn cite ni weh tp skip2...bagus gak ko wat sinopsis so aku dah phm citenya camne...haha