CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

07 October 2010

diari memori syawal 1431H


elo aunty..elo uncle...oleh sbb ibu sy adalah malas..dan memandangkan syawal 2010 akan berakhir beberapa jam je lg..jd sy akan update memori syawal thn 2010..peace....

atok abah, atok mak & pak andak

mak andak tgh salam

babah,mama,pakngah ikhwan ngn makngah..


 this is my hencem ayah and cute mom..

 us with full of luv

 ini adalah pd raya pertama..pd ketika itu..smua family berkumpul utk bersalaman antara satu sama lain..jadinya dimulai dengan atok abah dan atok mak..lps tuh pak andak ngn mak andak..lps tuh mama ngn babah..lps tuh mak ngah ngn pak ngah..lps tuh ibunda..lps tuh baru lah sy salam ngn ibu ngn ayah sy..oleh sbb ibu tak dan nak carik baju raya sy kaler same ngn ibu ngn ayah..jadinya thn 2010 kami ade 2 kaler ijau dan marron dot pemberian ikhlas dari nenek sun..nenek belah ayah sy..di akhir sesi..ade bacaan doa yg di baca oleh atok abah utk kami semua family agar hidup sejahtera, bahagia dan diberkati Allah..saat itu adalah saat yg paling syahdu dan sy tgk smua org menangis kecuali sy...peace...

pd ry ke-2..kami berjalan ke umah atok² belah atok abah..oleh sbb pd hari raya ke-2 saya dan adik meragam tak mau bergambar..so xde gmbr utk ry ke-2..ibu pn tak bergambar..ayah lg la payah nak bergambar..huhuhu..

 adik raudhah yg sy sgt syg..

 ini saya..kkk syafiah yg da tak suke nak bergambar..

pd raya ke-3..kami ke umah pak andak kerana die buat open house..lately sy mmg tidak suke bergambar nth mengapa sy pn tak tahu..jd hanya ade gmbo adik sy jek..ibu ngn ayah sy pn xde gmbo sbb bz di dapo..huhhuhu..

pd ry ke-4..kami pergi umah keje kawin di belah atok..ade la gmbo sket..sbb ramai org bole tlg amik kan hehhe...



pd mlm nye..kami buat² barbeque di umah atok..ini mmg satu tradisi mst nak buat barbeque..seronok tgk ayah ngn pakngah..ngn babah..ngn achu..ngn sepupu sepapat membakar ayam..daging..dan yg lain sket kali nie ade daging arnab..



itulah ape yg kami buat sepanjang awal raya aritu..kesimpulan nye..sy sgt sayang family sy even ibu ngn ayah tidak suke bergambar...saya snts doakan kami sefamily diberi kesejahteraan dan keberkatan oleh Allah...peace...


5 comments:

silvertech said...

nomy...malas2 bergambo pun kira oklah sebab ade gak gambo 4 org...x macam aku gambo asing2...haha

aini aziz said...

N..tuh pn jenuh nak mengumpulkan tuh..aku nie kire ghajin jgk nak gmbo² nie..tp bile husband aku xrajin..so aku pn jadik xghajin juge..aku teringin nak ade family potret yg cntik tau..nak tggu umi abis pantang la..upah umi amik gmbo kitaorg..hahahah

ayu said...

normy, aku pun nak tumpang sama laaa...upah ummi snap gambar 1 family..hehee

sayangsayangibu said...

en3 kita adalah sama pada hari ni...;p

aini aziz said...

ayu..tuh la..plan nnt suh umi buat slot utk kite berdua..hahaha

sayang ibu..tuh la same kan..da bc da td..