CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

11 October 2010

minggu yg mengah

weekend baru nie mmg mengah..mengah dgn mkn + penat..aku masih lg pegi open house even raya da abis..kate org klo bukan sbb bulan raya..niat di hati nak jamu org mkn dengan ikhlas jek..

sbtu tghr aku pegi umah mak saudara di ampang..sgt lah istimewa sbb byk mknn smpi aku mengah..itu penangan nye klo simpan perut tak breakfast..amik ko mkn tak hengat dunia..korang pn sure tau rasa itu cmne..hahaha...
smpi budak kecik nie tdo sakan yg amat...

dari umah mak saudara aku..aku ke umah niza plk...klo umah niza mmg aku tak miss setiap thn mst g umah niza..sbb kat umah die tuh byk kue raya sedap..hehehe...serius..kebanyakan kue kat umah die sdp..



 

inilah yang berlaku bile anak² disatukan..mula² dtg umah niza bersih..bila anak aku da mula amik satu satu toys kat dlm tuh..jadi la cm kat atas..tq hariz sbb punya toys yang byk...kotak pn bsr smpi hariz bole masuk dlm tuh sekali jd toys jgk..hahaha..hariz..hariz..bikin aunty gelak bile teringat aksi hariz yg live tuh...ptut la mummy hariz geram yg amat kat hariz..hariz pn da 2 yrs 8hb arituh..dan awwal plk adalah budak yg sgt baik sbb aku langsung tak dgr die meragam pn sepanjang aku jumpe awwal nie..

mlm nye plk..kkk aku nak dtg umah..so aku buat la mkn² sket..ajaklah niza jgk..



aku buat nasi tomato..inilah gayanya nasi tomato ekspress disebabkan aku smpi umah kol 6.30 ptg..dlm ms 2 jam lebih segala-galanya ekspress..kucar kacir..kacau bilau..ape perkataan seangkatan dgn nye lah..ok tak niza..hahah..tak sedap sorry le beb...jgn serik dtg lg..

 hariz & syafiah mkn bersama...

 perasmi pertama nasi tomato ekspress aku..

hariz da tak malu lg...hehehehe...

thn depan insyaAllah..klo umah da siap..aku niat nak ajak ramai lg kwn rs air tgn aku yek...daaaaaaa




4 comments:

mummy hariz said...

huhu.. tunjuk umah aku yg tak cun tuh.. jahat aini, x abes satay aku.. sampai smlm aku sarapan satay.. hariz plak sampai hari ni die igt gaduh psl beg... smlm die dpt beg baru plak cousin die bagi... anyway, tq dtg... + sorry la jd org pertama dtg mlm tu... nasi ko best! tapi sbb aku makan dulu kena la control.. hehe..

ayu said...

waaaaaaaaaaaa.....nak gak nasi tomato...awat tak habaq dtg ampang...leh aku ajak ko dtg rumah aku samaaaaa...huhu

silvertech said...

nomy...camne ko bleh masak nasik tomato dlm mase 2 jam? kagum2...aku kalo dah suntuk2 camtu kan cuma sempat goreng mi je...haha

aini aziz said...

niza..aku masak mmg utk ko mkn..apsal ko nak control² plk..ngade²..mkn jela..

ayu..nnt klo ade rezeki lbh thn depan mmg niat nak ajak kwn²..aku p ampang aritu pn terkejar² yu..tp ms on the way balik tuh..mmg aku perati jln nak masuk tmn cempaka ke uamh ko..aku plan nnt klo ade ms aku akan dtg jgk umah ko yek..hahah

N..cmne..bhn² da ready..aku rs lauk utk nasi tomato hanya ayam msk tomato..ngn acar nenas tuh..so senang jek kot bole buat dgn cepat...nnt aku jemput ko N klo aku jd buat thn depan..hahaha