CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

20 October 2010

mengenal diri sndr..

ini adalah hasil point of view kengkawan yg aku da award kan mereke di sini..aku copy paste dr blog diorg...aku ade komen sket psl depa nie jgk...
bile aku tepek kat page aku nie..aku rs aku akan kenang+ingat bende nie smpi ke tua..dan selalu muhasabah diri utk terus membaiki diri aku..

yang nie dr niza.. mummy awwalhariz
5 interesting facts about Aini...
- 1st time kenal mcm brutal, tapi rupanya jiwang gak.. hehe (jgn ko nafikan, aku tau semuanya.. huhu)
- minah sempoi... lebih kurang mcm jenis tak makan saman.. (sampai hari ni aku igt kes ponteng prep kat KMKN.. aku ikut ko le tuh!)
- shoulder to cry on.. (dulu, kini dan selamanya... insyaAllah)
- semangat juang tinggi dalam byk aspek (study, cinta, keje etc.)
- teramat pro bf sekarang... (teruskan usaha.. aku respect sbb aku sebahagian dari kejayaan ko kan??? hehe)

Aini, time aku tulis entry ni terigt masa kat KMKN... susah senang kita bersama... dari negeri yang sama la katakan.. huhu.. parents aku pun sampai hari ni selalu tanya psl ko... aku harap our friendship akan terus berkekalan sampai bila2 beb... (apehal aku mcm syahdu ni???)

------ niza suh aku komen psl die plk..(ko letak sndr kat box komen ko jelah nnt ek..)..pd pandangan aku..niza nie...eemmmm
  • die ade satu penyakit tgn bsh tau..tgn die snts basah..bile die nak tulis ke..mengaler ke kat atas kertas..mst ade tisu kat sblh sbb nak lap tgn dulu..klo tak comot la nnt kertas tuh..aku xtau skrg da baik ke blom..ko bole buat entry psl sindrom ko nie..hahaha
  • die nie mmg kreatif..klo buat greeting card..sure cntik bole jual kat kdi aku ckap btol...aku smpi skrg ingat lg birthday card yg ko bg ms kat kmkn..nnt aku godeh harta karun amik gmbo..mmg sgt kreatif..
  • aku rs aku jek sorang kwn die yg tau nama panggilan die kat umah...hahaha..ke ade org lain tau
  • die nie pembersih giler org nye..jgn la ade satu dot kotor pn kat baju @ tudung @ brg kepunyaan die..sure membebel smpi die penat..iye kan..
  • die sorang yg tau kisah cinta aku..tuh sbb die tau aku jiwang even nmpk brutal..malu aku tau..dan aku tahu smua kisah cinta die..tak gitu..
  • niza nie pn sbnrnye seorg yg high class jgk..suke bende branded jgk..lps tuh membebel abis duit..
  • lg..die adalah sgt baik hati..lg..dan die nie mmg bes fren aku smpi bile²...
 yang nie dr azza..puan punye blog alfa juliet..
ok ini pertanyaan kedua dari nomy plak...dia minta aku beri 5 pandangan mengenai diri dia
ok...meh aku list-kan
1. seorg yg mahu berusaha ke arah yg lebih baik...dulu anak pertama tak bf n hadapi masalah sembelit, jadi dia tak nak anak kedua alami gitu...dia belaja ilmu bf, hadiri kelas laktasi..jadi sekarang dia dah jadi LC n pro bab2 bf ni...sama gak mcm kerja...dia nak tukar keje, ubah hidup ke arah yg lebih baik....baguslah ko, aku salute..


2. seorg yg cool walaupun ko ckp ko baran kan..hehehe..aku rasa benda tu normal lah..kalau dah penat, memang anak2 n husband jadi mangsa keadaan..hehehe..


3. pandai bergaya...aku suka sgt tgk ko pakai tudung lycra ke apa tah...aku tak reti nama2 tudung ni..cantik sgt...


4. agak skema..hehehe..aku ckp gini sbb cara ko berckp..ko akan susun ayat tu elok2 then baru ckp....mcm karangan pun ada...huhu


5. sedang mencari rumah atas tanah mcm aku gak...home hunting plak ek nomy..wakaka 
----- aza..aku mmg skema tp aku xnak mengaku..

yg nie dari ayu MIH & MID...
well..well..well..normy yg ku kenal :
  • seorg yg obses ngan bf ---> suka tanya apa2 soalan kat dia..hehe
  • seorg yg mempunyai semangat yg tinggi lagi2 dalam mencari kerja baru ----> diri ini pun tak larat nak update resume + cari kerja lain walhal mmg makin lama makin bosan plak duduk di area pencukaian ni..T___T
  • seorg yg easy going + sempoi...mula2 kenal tu, idak la rapat sangat..al maklum la, kenal kat uum pun kenal gitu2 je..tak silap kitaorg rapat pun sejak ayu kerja kat kl ni.. masa tu tgh nak cari barang2 utk bf baby..refer kat dia lorrr...nomy, ko ingat tak kita pi cari bengkung ngan mija & g midvalley time H1N1???siap pakai mask lagi..huhu..
  • seorg yg suka berkongsi...erkkk..kongsi ilmu laa...korg jgn ingat benda lain plak...lagi2 ilmu bf..ngan normy la ayu kenal fara - sarakids & su - lunatots..
  • n last sekali......suka berjalan2.....pernah keluar ngan normy cari brg2 bf baby + g parenthood fair + g SGM kat bangi..sama la ngan ayu, pun kaki berjalan gakkkkk..
so, ni la dia normy n anaknya..
aksi normy melayan anaknya..
------------ ayu nie plk aku kenal ms kat UUM..skrg baik sbb sehati sejiwa dlm bab bf nie..ayu nie seorg yg cntik pd pandangan aku..dan pndi jgk la bergaya...die cm aku jgk..ksedaran psl bf timbul slps anak kedua..ape² hal berkaitan bf mmg menjadi topik utama kitaorg..seorg yg pndi masak..nnt aku nak dtg umah ek..

yg nie plk dr dik syu..adik ipar aku...
5 tentang diri orang yg bagi award ni..
so jawapan nye ialah...tetttttttttt....hehehe
1. die seorg yg tabah dlm mendidik anak2 nye yg aktif n bijak tu...(mode rndu kanak2 itu)...
2. die juga kdg2 nmpk garang bila anak2 nye dtg perangai ngada2..haha....
3. saya x penah lg rase masakan die..hahah...so,kne la masak kn sy...hehe
4. die juga merupakan kakak ipar sy...isteri kepada abg sy yg kedua...
5. die juga suke tdo...bile brg2 pn kdg2 bole tdo..hehe...
6. terlebih xpe kn..hehe...yg sy tau,die ni dr dlu sy knl,die pengguna setia pencuci muka nutrimetics yg apricot tu..hehhe...
7. bile dlm kete,die x byk ckp...smpi sy pn mengantuk...zzzzzzzz....
 tu je kot..hehehe....

------------- dik syu..mls nak msk kan adik sbb k ain msk xhebat mcm adik ngn maksun..kuikuikuikui..klo ade kesempatan..maybe adik akan merasa jgk air tgn k ain..so tungguuuuuuuuuu..hehehe..


4 comments:

Mummy AwwalHariz said...

haha.. tgn basah masih lagi beb.. biar la.. tgn aku moist jer.. huhu

psl creative tuh skrg dah kureng la.. paling sedey banyak2 bf hasan jer tak pernah dpt kad yg aku buat sendiri.. hahaha...

brg branded tu btul.. tapi aku guna lama beb.. mcm purse aku beli bonia zaman UUM, mcm hebat je tapi smpi hari ni aku pakai.. alah membeli menang memakai.. hehe...

ayu said...

pandai bergayoooo??? iyo la tu.. aku rasa ko lg bergaya..hehe.. btw, thanks beb frenship 4 ever..

[-suziey-] said...

bgs dpt pndangan ikhlas dr kengkawan..klu ko nk tnya aku errrrrr xmndlm sgt aku mengenali ko..hehe..tp bole la klu nk jadi kwn tpt luahan perasaan..hehe..

nomy said...

suziey..aku kenal ko sbb ko sekolah teknik cheras.budak awam..kwn ngn aifa..nth mane si aifa tuh nth..hilang..klo aifa baca blog kite nie mst bestkan..