CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

26 March 2010

panggilan anak

korang..mcm² panggilan utk kita bile kita da bergelar seorg-yang-da-ada-anak kan...hahahaha..ayat pjg nie..so bg mereka yg da ada anak..sure la ada panggilan dari anak utk org yg da ada anak tuh kan..uish..pjg berjela nak ckp org yang da ada anak nama adha..mari ke sini..kan lg pendek klo bole panggil ibu adha..mari ke sini..

byk kan gelaran kepada mereka yg da ada anak..mak..biasala kan..ibu..mummy..mama..ummi..bonda pn ade..lg ape lg..

sblm aku melahirkan anak pertama..aku da berkira² nak suh anak aku pggl aku mama or mummy..sgt best..tp husband aku insist dan suh pggl aku ibu..katenye pggl ibu pd die sgt lembut dan berunsur wanita melayu sejati..hahaha..bole jalan ke bang..so aku yang menurut perintah membiarkan aku di panggil IBU..nth aku rs tak syok la pggl ibu..cm tak rock la..hahahah..ade ke nak rock..tp alhmdllh..kakak da pn pggl aku ibu..ibu..ibu..smbil jerit² takutkan lipas dan berlari takut yg amat sgt..hehehe..lawak anak aku takut lipas..smpi skrg pn klo aku borak berdua ngn anak aku..aku bahasakan mummy..tp bile ada ayah die..tukar la plk..jdnye..paggilan aku ade dua sudah..nth bile aku nak stick pd satu gelaran shj..

korang plk..cmne..atas ape sbb panggil dengan gelaran sedemikian...mari share...meh..meh..meh..klo ade gelaran yg pelik meh bgtau sini..hehehehe..

bonda adhas > apa shj gelaran nya..menjadi org-yang-dah-ada-anak..adalah seorg yang paling indahkan..

6 comments:

alfa juliet said...

farzana panggil aku mak..aku suka panggilan tu sbb itulah panggilan untuk mak n mak mertua aku...
i want to be like my mak aini..insyaAllah..

silvertech said...

panggilan utk aku adelah mama...sbb aku kan suke rock! haha

laki aku awal2 lg dah suruh panggil papa

aini aziz said...

aza: itula..aku da lame perasan farzana pggl ko mak..aku ingat ko tulis dlm blog saje..rupanya mmg btol panggilan ko mak..aku suke sbb mane ade mak muda yg suke pggl mak kan..cube ko carik..tak ramai..kan panggilan mak tuh tak glemer..hehehe

N : ko mmg rock...bile nak jumpe budak comel rock si hazim..

Anonymous said...

normy,

sama la wei..
hariz pun takut lipas..hahaa..
aku plak suka gelaran ibu, tp pengasuh anak2 aku dah suruh panggil nama mama..so, melekat la mama....mama.... sampao en suami aku bising la juga ..sbbnya dia plak diberi gelaran papa..haha.. tp, skrg ni dah ok skeet..dah dipanggil ayah plak..so sweet....

~aku yg tak mungkin ada blog~
:::AYU:::

silvertech said...

tu lah..aku pun tgu bila nak jumpe ko n anak2 ko nomy...hehe

aini aziz said...

oh ayu..xde blog pn masih bole salurkan info melalui bende lain kan..aku sukak jgk info² ko..

N..nnt ade rezeki pasti kite ketemuk..