CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

31 March 2010

benda/perkara pertama dari gaji pertama anda

aku mula bekerja sejurus lps abis grad..bukan la byk sgt gaji yang aku dpt klo fresh graduate nie..sbb xde zero pengalaman...masa tuh seingat aku aku abis study bulan 3@4 cmtuh la..convo bulan 9 thn 2004..xde ape yg aku dpt beli pn sbb menumpang umah akk aku..gaji aku byk belanja² mknn utk family akk aku...yelah tak bayar sewa umah kan...so kene la belanje²..tak byk barang yg aku dpt pn ms aku first time gaji..hahaha...tapi.......
*
*
*
*
*

aku dpt la jgk bende nie..rantai kaki berkerincing..kuikuikui...smpi skrg aku pki..inilah satu²nya barang yang aku dpt beli hasil gaji pertama akau...hahahahah..ambik ko gmbo kaki aku sndr...sila abaikan ape² yg tak cntik di kaki itu..kaki wangi hokeh..hahahah...

ms aku kat U dulu..1st time dpt loan PTPTN..aku beli bende nie...

hahaha..original lg ms tuh..ms tuh rege die dlm RM 700..hahaha..ms tuh blom ade lg hp yg xde antena kan..kire nie model yg plg canggih la ms tuh..tahun 2000 ms tuh...aku beli kat plaza alor setar...kire kepuasan yang hakiki jgk la aku dpt beli hp nie pki loan PTPTN..hahahaha..aku gune hp nie tanpa ganti smpi tahun 2006..lame giler kan..sbb baguskan..terhempas ke lantai cmne pn still ok lg..tak mcm skrg punye canggih hp..jatuh sket da ngooong..hahaha..skrg utk kali ke-3 aku gune hp nie smpi la skrg...

dan smpi skrg aku da byk kali terima gaji..dari hasil titik peluh aku sndr..dapat la aku harta kereta 1 dan umah 1...korang plk cmne...

bonda adhas : setiap saat mengumpul harta akhirat

3 comments:

silvertech said...

nomy...zaman study dulu henfon tiga dua sekupang (3210) mmg kira dah hebat la kalo pakai...haha

tp aku xingat benda ptama yg aku beli mase gaji 1st...ish...camne boleh lupe nih

yangyuyu said...

benda yg paling aku ingat ialah

1. beli kasut harga nearly 400 dengan gaji aku..huhu puas..

2. beli motor dgn duit ptptn aku, skang moto tu dah hilang

Beli brg kemas so far takde pun, kalau aku ada brg kemas tuh, maknanya laki aku la bgi..hehe

aini aziz said...

N..a'ah..3210 mmg sgt glemer pd ms tuh..wei aku bz wei..nnt aku bern3 lg ek..

umi...kasut ape mahal cmtuh..buat la n3 psl bende mhl yg penah kite belikan...ko mula dulu..