CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

22 July 2010

post mortem demi sesuap nasi

heheheeh..baca tajuk mcm ape yek...tak bole blah lgsg...

ini adalah post mortem dari sesi
interview aku di Pristana Group Of Companies semalam..

aku amik 1/2 day leave utk pegi interview kat situ..then kol sepoloh baru bertolak dr umah sbb jarak umah ngn tmpt interview adalah sgt dekat..tp tuhlah..smpi 1/2 jam awal..aku sesat bile carik opis die sbb block B adalah mengelirukan di bangunan Wordwide tuh..sape org shah alam..tau kat mane tmpt tuh..dan adalah berdekatan dengan Tesco..hahaha..merayau aku mencarik siap tnye org yg keje kt salah sebuah opis kat situ..pn diorg cm teragak² sbb xtau..ish..ade jgk org keje kat situ xtau blok bangunan kat situ kan..pelik aku..


tb tmpt interview tuh da lg 4 min nak kol 11 iaitu ms interview aku..sgt la neves..opis yg sgt cntk..yelah company buat² rumahkan...masuk² receptionist da greet good morning, noraini..sah² mmg kantoi ngn receptionist sbb lmbt..tp aku tak amik pot sgt..lps settle isi smua acara² form utk interview..aku pn duk la dlm bilik ala meeting room..tggu lame la jgk..neves aku..tp doa bagai la kan..lps tuh masuklah sorang laki..lingkungan umur 40 an..after greet meng greet..die pn duk..emm..die terus tnye ape yg aku buat kat compny skrg..then die tnye aku bole issue chq ke..klo boleh xmau salah pn klo issue chq..emm..die then terus terangkan yg aku akan buat acct kat salah sebuah anak syarikat di Pristana..trading account..emm dlm hati aku..klo trading compny..senang ajo lah..ingat kene buat property development activities acct..agk pyh jgk acct tuh sbb blom ade experience..hehehe..nasib jgk kan...

then tak byk tnye jgk la die..aku plk yg byk ckp..terang itu ini..tnye itu ini..yelah bende buat tiap² hari..bgtau jela..lps abis smua..die pn lukis satu chart..ade FM (finance Manager)..asst FM..then acct exec..so aku tnye FM tuh awak ke...die pn mengiyakan..hahaha..dr td aku dok ckp ngn FM rupenye..yelah awal² die tak introduce diri die pn..mane nak tau..da nak kuar tuh baru die bgtau nama die Mr lee..hahaha..tp die mmg sempoi..humble..

lps tuh baru aku di interview oleh hr plk..hr die pn sempoi giler..same org muo ngn aku..hahaha..


kesimpulan nye..interview aku kali ini adalah sgt tidak formal..sempoi..humble..tak stress lgsg...neves pn xde time interview tuh.. kuar dr bilik interview..aku sgt happy...maybe puas hati..but after this adalah tawakal sbb hr kate masih ade lg sesi interview lps nie..pd aku..aku da buat yg terbaik semalam..lps nie klo candidates yg lebih baik dr aku..aku redha xdpt keje tuh..cuba la opportunity lain..hope to see you again Pristana...daaaaaaaaaaa


5 comments:

synn said...

wah..leganya dengaq interview yg mcm ni..tk stress..insyaAllah dapat tu:)

ayu said...

sempoinya interview ko ye normy..
mudah2 an dapat...seronoknya..^_^

aini aziz said...

synn-->itulah nak bg dpt jgk nie..hahaha

ayu-->aku pn seronok jgk..

yangyuyu said...

doa le byk2 mana tau ada rezki..

kalau ko nak tau, aku beli umah dgn pristana grup ni lah..hehe..kebetulan pulak

aini aziz said...

umi-->tggl tawakal jela skrg nie mie..bergantung harap pd Allah..samping tuh aku masih lg mencarikkk...