CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

19 August 2010

nasi kandar

arini 9 ramadhan da kite berpose...saje jgk aku bukak cite psl mknn..psl nasi kandar penang mari..

aku adelah penggemar nasi kandar..klo teringin..mmg kene pegi..jadinya mlm td aku bukak pose ngn laki aku ngn 2 anak aku kat rafi bistro shah alam..kami 4 beranak pekena nasi kandar penang..tp yg kat raffi nie tak original sgt..tp bole lg la rs nasi kandar kat situ..

aku mcm biase adelah suke mkn aym goreng yg crunchy tuh..tp silap p amik sayur bendi..lg ckp sama itu mamak mahu kuah smua cmpo sekali..itulah namanya nasi kandar...hahahah

yang nie part laki punye plk...die suke 2 sotong besar yg crunchy..lg suka sama daging kambing msk kurma sama sayur kobis..tp xmau kuah smua cmpo..hahahah
sibuk mkn nasi kandar smpi leka da nak kol 8..bergegas p masjid solat maghrib..org dok kalut solat..budak ini mmg bagus...tak lacau aku solat

kusyuk solat maghrib bersama tp salah kiblat..hahaha..tak caya tgk...

kan...kan..kan...sbb die da biase bile kat umah sejadah mst tegak mengadap kiblat..tp kat masjid sbb sejadah dibentang utk org rmi..haruslah melintang utk save kwsan...

last post dari kakak syafiah yang solehah....good gurl la kakak....adik raudhah nth hilang p mane..tgh melawat kawasan agknye..berlegar² sekitar masjid kacau org baca org quran agaknye..pape pn..inilah pengalaman dan pelajaran utk anak² aku yg pertama kali masuk masjid...smua org sapa dan tgk die solat...daaaaaaaa...

psss: klo mahu original nasi kandar..pegilah ke PJ..situ mmg kaw..kaw..kaw...

6 comments:

ayu said...

aku tak berapa suka sangat makan nasi kandar ni..hehe..

tapi aku suka tgk anak perempuan ko..bagusnyaaaaaaa...hari tu aku pernah gak solat kat luar ngan anak2 (hariz tak mau ikut suami aku) so angkut dua2 masuk surau tesco.. mula2 hariz ok..last2 dia plak nak pakai telekung..aduh..haru tul..

aini aziz said...

ayu..hehehe..aku rs hariz pki telekung da mcm anak pompuan da..

silvertech said...

wakakaka...gelak aku bace tang dheha salah kiblat tuh...comeinya dheha pkai telekung ;)

aku pon suke nasik kandar nomy...lauk peberet plak haruslah ayam masak kicap, kobis n kuah kari...nyam2

alfa juliet said...

aku pun suka nasi kandar..manjang gi pelita..bleh kata setiap minggu..selalu ambik bendi dgn sotong, peberet aku lah tu

aini aziz said...

N-->ooo..ko suka masak kicap ek..sdp kan kuah kari...

aza-->ko pn selalu p pelita ek..sedap ka..

silvertech said...

haa...azza sebut psl pelita...mmg stakat ni nasik kandar pelita yg terbaek penah aku mkn nomy...hehe...mmg sedap