CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

01 August 2010

frustrated


aku just nak share kekecewaan aku...

bukan rezeki aku di PRISTANA Group of companies...sgt frust..dan sgt kecewa..sgt sedih..korang baca jelah email yg HR Pristana tuh bg kat aku...

Hi, Noraini,

With regretfully, i m sorry to inform you that you are not been selected for this vacancy even though you are the last 2 shortlisted candidates. You are fulfill most of our requirements and the reason for us to choose the other girl just because she does not need to serve notice and could commences immediately. Anyway we will keep in view of your resume with us for future use. Hope you wont be disappointed and wish you all the best in your next interview.

Regards
Su Chin

emmm..xde rezeki aku lg..kate org bersusah² dahulu pendapatan..bersenang² kemudian..yeke...?tuah ayam nmpk di kaki..tuah manusia sape yg tahu...mmg aku tak tahu nasib aku akan dtg..huhuhuhuh...sedey la beb..lps tuh malu plk da tua² nie masih lg carik keje sane sini..

bonda adhas-->tak abis² entry emosi...korang layan jela ek...huhuhu


9 comments:

[-suziey-] said...

sabar normy..kalu mmg disuratkan rezeki tu bkn utk ko..ade je alasan dan penyebabnya..yakin pd rezeki Allah...akn muncul jua..dont give up...

aini aziz said...

suziey-->mmg redha dan snts bersabar skrg nie..tp tuhlah..ade seketika aku masih xdpt terima hakikat..huhuhuhu..itulah kite takut nak hadapi kegagalan kan..

yangyuyu said...

ko notice berapa lama..memang selalunya org yg bleh short notice menang, mcm boss aku yg baru resign..

cara ko nak pasang strategi lenkali adalah jgn utilise leave yg ada, ko kumpul, bila interview ko kata la leh short notice sebab ada byk balance leave..

well just my 2cent

synn said...

yes...saya setuju ngan ummi..kebanyakan kes, mmg employer nak staff dgn kadar segera....mcm saya dulu, tender 2 months..alhamdulilah..company sy boleh tunggu..mungkin, rezeki jugak la...

Mimi said...

sabar ain... saya pun pernah rasa apa yg awak rasa. frust sgt sgt. x tau mcm mana nk cite. makan teringat, tido teringat, tgk iman teringat. lama baru boleh lupa. alhamdulillah, BETUL! benda yg sy frust tu bukan yg terbaik utk saya. Allah kasi yg lagi best, alhamdulillah...

ain, bukan rezeki awak, insyaAllah Allah ada yang LEBIH BAIK utk awak. Sematlah dlm hati bahawa Pristana bukan yang paling best. Ada yg lagi best sedang menunggu awak. InsyaAllah, usaha, usaha, usaha, doa, doa, doa baru tawakal.

take care.

sarah said...

Nomy...ingat lah itu bukan rezeki kita...aku pun job hunting ler nie..byk gak pi interview tapi lepas tu menyepi jer...aku selalu ckp kat husband aku bukan rezeki aku...pastu dia balas, pikir positif mungkin rezeki anak, sapa tau kalu tukar keja baru bzzz sgt sampai x sempat nak pam susu utk anak.so anggap la sekarang nie rezeki anak...jangan putus asa, teruskan usaha anda

silvertech said...

mcm ummi ckp...mmg selalunya depa pilih org yg bleh short notice sebab company2 camtu nak pakai staff cepat...btw ko jgn putus asa nomy...kekadang kan taim interview ni takleh jujur sgt..kene tipu2 sket2...

aku dulu interview gomen sampai 4 kali br dpt...1st interview yg 3 kali tu aku sgtlah jujur tp xlepas pun...

interview yg last tu aku ade konar cite sket n buat2 depa kesian kat aku...baru lepas n dpt surat offer...huhu

aku doakan yg terbaik utk ko...insyaAllah kekadang ade rezeki ko cuma lambat atau cepat je...sabar ye

aini aziz said...

aku sgt redha skrg nie..dan akan berusaha lg smpi berjaya..mmg Allah akan bg yg terbaik utk aku satu hari nnt..tq kekawan yg bg support kat aku..

Aanas said...

lah hai.. simpati jugak sebab pernah rasa apa yang u rasa.. tapi takpe, kena redho sentiasa.. i pernah successful interview, dah wat medical checkup, tup tup tunggu punya tunggu, sampai sudah tak de offer letter.. lagi haruu.. memang sadis giler, sib baik tak tender lagi masa tu..
redho ehh, and usaha cari lagi.. ada tu yang lebih baik menanti..