CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

05 April 2010

pengepam sambilan..

hehehe..tajuk mcm xboleh blah...aku arini kurang sihat kerana selsema melanda diri..sakit tekak beb...da la sakit belakang nie tak settle lg..adui..sakit itu..penebus dosakan...

ok...aku sudah menyusukan anak aku sehingga sekarang bersamaan setahun 2 bln..alhmdllh..dan selama itu pum susu yg aku bwk ke hulu ke hilir adalah pum ini

*******

*
*
*
*tq mr google..

dan aku sgt menyukainye even spectra 3 lbh popular..hahaha..dan pum ini bernilai RM 518.000

bg yang telah berjaya menyusukan anak mereka berjaya secara ekslusif..peranan pum tidak memainkan peranan..niat tersebut berjaya jika ada niat yang ikhlas..dan semangat dlm diri utk menangkis segala mitos dr luar dan kepercayaan negative dlm diri kita sndr..hehehe..

pum spectra ok..kwn² yg menggunakan pum spectra pasti da melalui pengalama bersama bersama yg tersayangkan...hehehe...aku ada jugak mencuba pum medela PISA yg berharga RM 1699.00..hahaha..
perbezaan nye..sgt berbeza..PISA mempunyai 9 tingkat sucking..dan yg paling penting mempunyai switch yg membolehkan urutan di lakukan pd breast kita supaya let down refleks berlaku..yg best tuh ade urutan utk merangsang pengeluaran susu..best tau...tp pinjam org punye..bukan kite punyekan..hahaha..tp fren for the try..

ini lah PISA..Medela in Style Advance..

tapi utk anak yg akan dtg..cewah..nth bile ek..hehehe..aku nak ini...



medela freestyler..hahahaha..berharga RM 2k kot..hahahah..maybe satu hari nnt akan di grab jgk...

ok..kepuasan menggunakan adalah di sebabkan oleh multifunction yg bersesuaian ngn harga nya jgk...jd alah membeli..menang memakai..heheheeh..

tidak kira pum mhl atau pum cikai..yg paling penting adalah kehendak / semangat yg besar dlm diri mummy itu sndr utk bg yg terbaik kepada si kecil..kepada yg tak tahu mcm mane perjalanan susu ibu itu berlaku dan bagaimana meng handle perkara berkaitan susu ibu..perlu belajar kerana ilmu bole membuatkan opinion sesorg itu tegak atau condong..heheheh

sebenarnya mcm² pum yg bole kita dpt kat pasaran skrg nie..tepuk dada tnye selera jek..heheheh..aku penah jugak merasa gune pum nie..hehehe

tp ade nak bg pinjam aku avent isis yg elektrik plk tak..hehehe...jwb aza...khekhekhekehe...

bonda adhas : tertakluk kepada terma dan keadaan..hehehehe...

3 comments:

mast@work said...

aku pernah pakai harmony.. pastu terus jump fs.. memang berbaloi baloi...


sehari aku pump 3-4 kali..

aini aziz said...

mast : best kan fs..mmg aku nak grab satu hari nnt..aku tau ko otai bf jugak weh..

Mimi said...

betul tu ain... x kira apa jenama, yg penting usaha yang berterusan.. dulu saya pakai avent tu jer. even sekarang pun pakai lagi avent tu, espcially time pagi sebab bnyk masa.. tapi PISA tu mmg efisen lah.. 5 minit boleh beres pam, alhamdulillah... insyaAllah, awak boleh beli FS tu. investment.