CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

20 May 2010

menjawab tag

aku mejawab tag yang telah dihulurkan dengan segala hormatnye kepada aku..ayu..ini die aku jwb okeh..

1. Adakah anda mempunyai lesen memandu
Ya, saya ada lesen memandu D dan B2

2. Berapa lamakah pengalaman memandu anda
Aku dpt lesen masa thn pertama di UUM...amik kat Jitra Kedah lg kat area kedai yang selalu
bebudak taman siswa beli mknn..pakcik subuh nama nya...jadinya aku da berpengalaman
memandu selama lbh kurang 10 thn jgk la...

3. Pengalaman pahit ketika memandu
Aku penah terlanggar perempuan India naik moto..kat persimpangan perumahan di area
Subang Jaya..masa tuh nak balik dr keje..nasib budak tuh xde pape..lg pn die yang salah sebab
keluar dr simpang tak tgk ade kete ke tak...die mmg da cuak gile sbb die tahu die yg
salah...nasib aku slow..so die just jatuh jek..yg selambe badak nye..aku tak turun kete pn..tnye
dr tingkap jek ok ke tak..huhuhuhu...

4. Pengalaman manis ketika memandu
pengalaman pertama kali memandu dari sintok kedah ke perak..dengan kekawan satu rumah
pijan, umi, siti saadah ngn linda lokman..pegi umah pijan ngn linda la..pegi balik aku
bwk..hehehe..jadinya aku jd terror dan menjadi kepercayaan kwn² utk bwk mereka outing
pegi mane²..hehehe..da mcm driver upahan da gamaknye ms tuh..korang rindu memory ngn
korang...so kitaorg nie antara yang gile menyewa kete sewa ms kat uum dulu..pamos gitu...

5. 3 tabiat ketika memandu
1. mesti pki seat belt klo da naik kete..wajib tuh
2. lbh suke bukak tingkap dr aircond--menjimatkan minyak kekdahnye..huhuhu
3. mesti letak bag yg ade duit kat tmpt kaki sebelah...langkah² keselematan

6. 3 pantang time memandu
1. pantang klo ade lori laju..sure aku ke tepi..hahaha
2. pantang klo ade moto selambe dek jek jln kat tgh² jln mcm bapak die punye
jalan..lps tuh bwk slow plk tuh..kan da nyusahkan kete yg bsr kat belakang die
3. pantang klo moto takntak bg signal klo nak belok..mmg menyusahkan kite yg
kat simpang sbb nak tggu die nak p mane..last² nak belok..kan da buang masa
ingat die nak terus..mmg ngok tol..

7. Pernah terlibat dengan kemalangan?
Alhamdullillah..setakat nie belom terlibat dengan kemalangan besar dan aku selalu berdoa
semoga dijauhkan dari smua itu...

8. Mereka yang bertuah di tag
nadia...aza..mast...suzie..syaqena..dan mereka yang membawa kereta...

bonda adhas : salah satu hobi aku yelah membawa kereta..believe it or not..believe it..hahahaha

5 comments:

ayu said...

normy, wahhhh..sama la kita..lebih 10 thn dah bawa keta naaa...btw, aku suka la baca pengalaman manis ko..seronok kan bila dapat kepercayaan kawan2 bila drive kereta ni... satu lagi persamaan : suka gak bawa keta n blh dikatakan hobi laaaa....

sayangsayangibu said...

wah tag yg menarik...boleh akak hambik tak?banyak nak ceritera nih
sila ambik TAG di blog ye..

aini aziz said...

ayu : kite kan mmg antu jalan

sayangsayangibu: ok..tq sbb tag..amik la tag nie..bole bg kat org lain

silvertech said...

suke tag ni...tq...haha...aku dah buat dah nomy

Cikgu ILi said...

Yeahhhh i believe in u...
:)
Go mesti cekap gile bawak kete..pengalaman banyak.