CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

18 May 2010

salih oh salih Yaacob

..aku jadi jakun..bile terbaca kisah hidup salih yaacob dlm ruangan Fokus, Mega, Utusan Malaysia semalam..

salih yaacob..korang pasti kenal ngn salih yaacob..baru² nie heboh mengatakan die mahu berkahwin utk kali ke-4..bertuah siapa yang menjadi bakal isteri ke-4 jika betol perkara tersebut berlaku...

aku hnya jakun kan dengan income nye yg telah mencecah lbh 30k sebulan..yelah bertepatan dengan utk family yang berkahwin 3 kan..tp yang aku plg jakun..income DJ melebihi 10k sebulan..benarkah korang...salih yaacob yang suam² popular nie pn menerima 17k sebulan sbg DJ..apetah lg fara fauzana..dan DJ seangkatan dgn nya yang lbh popular..agknye berape la diorg dpt ek..

isteri pertama dibaginye bwk toyota harrier, yg kedua die bg Alparhd..dan isteri ke-3 die bg BMW 3 series...aku lg jakun nie........klo nak berpoligami..jd la contoh mcm salih yaacob nie..semua tersedia dr segi lahiriah..cuma kite tidak tahu ape mslh dlmn mnereka shj...yg penting kite tgk happy kan...untung bini die dpt pki kete bsr²...

klo cmtuh..aku nak apply jadi DJ plk la..tukar profesion..nggeeeeeeeeeeeeeeeee...


klo DJ kat sini plk yg tak penah popular..bape plk $$$$ diorg dptkan..tp mereka mendapat ganjaran daripada menyampaikan perkara yang baik dan boleh dijadikan pedoman dlm hidup dan akhirat yang tak mungkin bernilai dengan $$$$$$...

wallahu'alam....

bonda adhas: tiket '0' hinggit yg air asia tgh hangat nie..tp nak p mane nth..

9 comments:

ayu said...

betul la normy..aku pun terkejut tgk income salleh yaacob ni..byk giler...tak tahan tgk kereta "fairlady" dia tu..huhu.. n dia kata lps ni dia nak upgrade lg kan semua kereta wife dia.. murahnya rezeki dia....ko nak jd DJ..wahhhh..cayalahh..

silvertech said...

aku pun bace nomy...income saleh yaacob ni cam xlogik je kan...aku rase ade side income kot...keta sume mewah2 belaka...

alfa juliet said...

sekadar material tak cukup..kadang2 kita nak laki layan anak..tapi pastinya salleh yaakub tak bleh buat tu pasal ada 3 bini..hehehhehee...ko bayangkan lah laki kita tgh satu bini pun jumpa kita berapa patah je bleh sembang...tak cukup masa

Cikgu ILi said...

Nasib ko dh buat entry pasal ni..
Kalau tak...aku pun ingat nak tulis sebab aku kagum gile dengan gaji DJ tu..perghhhh..

Salih Yaccob bukan DJ yang suam2 kuku la Nomy..dia tu legend..
Aku tiap2 pagi mesti nak dengar sebab dia la penarik Sinar Pagi tu.
Aku rasa rating sinar naik sebab dia jugak sampai dpt nombor 1.

Betul kata Azza...itulah harga yg bini-bini dia kene bayar..mewah tapi kene berkongsi.

Anonymous said...

memang logik sangat gaji byk tu...
imagine kalau satu show salleh yaacob tu je sejam sampai RM10K... korang imagine plak siti yg 45min & limited songs je RM60K... haaa... jgn main2...

apapun abg jem memang terbaek!!!

yangyuyu said...

aku lebih rela hidup sederhana dr berkongsi suami..

btw gaji akauntan/engineer/doktor pun boleh tahan..businessman apatah lagi..kalau kite ada prof qualification la..tak perlu hidup glemer pun bleh masyuk..aku ada cita2 one day nak sambung blajar..insyaallah..

sayangsayangibu said...

banyaknya gaji..
errmmm income tax mesti tinggi gak nih..

opss.. anda di TAG.... ;O

aini aziz said...

umi : aku memahami vission ko..

sayangsayangibu : nnt akan jwb tag

Puan Normah said...

salleh ni bukan sekadar dj atau bidang hiburan je...dia memiliki rangkaian perniagaan francais gak...cuma dia tak gunakan nama dia utk produk...kalau income 17-30k sebulan pun...masih tak cukup utk maintain 4 isteri..5 kereta mewah...4 bijik rumah...anak anak..keperluan hidup lagi...lain la dia ada sorang isteri je...income dia mesti lebih dari 30k tu...kalau tak mana boleh manage...