CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

19 April 2010

job seekers

hahahaha..aku baru layan adnan sempit malam td..kelakar..kelakar..kelakar...kuikuikuikui..tp aku rs heroin klo letak scha lg ok kot...

aku skrg tgh job hunting..hahahah..aku da bosan keje kat tmpt skrg..mmg terasa bosan giler la..sebab musabab nya..keadaan tempat keje yang kurang merangsang perjalanan otak aku..hahah..sbb staff kat sini adalah dlm lingkungan umur 40-50 thn..kirenye aku la yg paling muda..tahula kan klo org tua nie..mane le nak ikut ckp org muda..sbb diorg adalah senior di situ..jd ape yg kite tak berapa setuju die setuju..payah beb..maybe leader skill aku belom mantap utk membuat diorg ikut ckp aku..lebih mkn garam dr aku la katekan..


lg sbb job skill aku lgsg tak berkembang..buat bende yang sama setiap hari..kate org kite harus bersyukur at least kite ade jgk keje yang bole dibuat utk mendapat income isi rumah kite..tp kat sini aku tak ade future utk dpt increment..huhuhuhu..plg menyedihkan la kan..sbb makin lame..makin bertambah isi rumah aku kan..yelah..lps nie mst ade bby ke-3 plk..ke-4 dan seterusnya..so aku kene buat sesuatu utk tukar keje yang bole menambah lg gaji aku..

sebenarnya..hasrat di hati nak masuk gomen..tp smpi skrg blom ade rezeki utk masuk keje gomen..dan hasrat aku nie akan berterusan smpi aku dpt masuk gomen..hahaha..tetapi buat ms skrg..job hunting aku adalah utk private company yg lbh bsr ..hehehe...semoga rezeki aku masuk la...

ape² pn semua ini bergantung kepada Allah s.w.t. hanya Dia yang tahu ape yang terbaik utk aku..aku hanya berusaha dan tawakal shj..daaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

bonda adhas : mahu lebih baik dr skrg..

7 comments:

[-suziey-] said...

ko keje kat mane nomy? apply la tru spa..insyaAllah kalu rezeki xkemana :)aku pn tgh job hunting..tp specifically nk jadi lecturer..huhu..xde rezeki lagi..

silvertech said...

keje gomen mmg susah nak dpt..tp ko apply je kat SPA...ade rezeki insyaAllah...ko jgn putus asa k

psl adnan sempit tu..intan blakon mmg kayu pun...dah la pakai watak nama aku lak tu...haha

aini aziz said...

suziey : aku skrg keje private comp kat shah alam..comp kecik jek..so dr segi untung rugi tuh aku tau lakan bape sgt yg dpt..jd utk dpt naik gaji tuh pyh la aku rs..aku da lame plan nak smbg master sbb nak jd lecterur tp pk psl kewangan plk..ko amik loan ke cmne ek ms master aritu..pjj ke..

N;itulah psl..adeke nama nadia plk..hehehe.tp lawak la cite tuh..

klo spa tuh mmg tiap² tahun aku apply..tp g exam tak penah lepas..huuhuhu..

aku yg malas log in-yangyuyu said...

aini, kalau nak ambik master, yg ada scholar, normally depa akan duruh buat fulltime

and one more thing, nak jd lecturer skang, kena ada phd..sebab master holder pun dah berlambak..

teruskan hunting keja kat glc/plc/mnc..mencabar dan berbaloi dgn gaji

aini aziz said...

umi..glc/plc/mnc..ape tuh..hehehe

sarah said...

Aku pun job hunting skrg sbb rasa dah x sesuai dunia auditing ngan hidup aku skrg...sian husband aku kena jaga anak pas time keja sbb aku selalu balik mlm2.tapi belum ada rezeki...teringin nak join gomen gak

aini aziz said...

sarah..mari kite berhempas pulas yek...insyaAllah..masuk jgk rezeki satu hari nnt..