CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

02 June 2010

tag lg...

arini sesi menjawab tag kekdahnye..harus jwb kerana tag ini diberi dengan segala hormatnya oleh N..aku terharu....klo jwb tag sure terharu...sbb kwn² yg mengingati diri ini...tag dlm inggeris..jwpn dlm bm..biasek la kan..kuikuikuikui...

1. How old were you when your first child was born?
anak aku lahir hujung bulan 11,2007..jdnye..ms tuh umur aku 26 taun

2. What month and year was your youngest child born?
anak aku yg ke-2 plk kire bongsu la pd waktu ini..bulan 2 taun 2009

3. How did you feel when you first found out you were pregnant?
best la sbb da sempurna sbg sorg pompuan..

4. Who did you tell first?
da tentula ketua keluarga..da pegi ngn die..

5. How many pounds/kg did you gain during your first pregnancy
ms tuh berat aku 50kg..

6. What did you crave while you were pregnant
aku teringin nak mkn ns minyak kenduri kawin..nasib ade membe kawin..gigih
pergi perak..umah linda lokman

7. Did you find out the gender of your first child? Why or why not?
tak tahu sbb scan tak nampk

8. Did you have any complications during your pregnancy?
mabuk yg amat...xbole bangun lgsg ms trimester pertama

9. How much did your first child weight?
anak pertama aku prematured..kuar xcukup bulan..die kuar ms 8 bln..berat die
kuar 1.65kg jek..

10. Was your first child early, late, or on time?
cepat...awal sebulan..

11. What is the most difficult challenge or health issue that any of your children
have faced?
tuhla..anak tak cukup bulan..mmg byk komplikasi..so ms tuh berjaga² jela..

12. What's your favorite part of being a mom?
pastikan perkembangan anak² di depan mata..

13. Do you think it's easier to be a mom or a dad?
aku setuju ngn Nadia ..mmg senang jadi dad..

14. What is the best piece of advice you could give to someone who is about to have
their first child?

aku kan obses bf..surela aku suh smua ibu² menyusukan anak mereka ngn
susu ibu shj
sehingga 6 thn dan menruskan bf sehingga 2 taun

15. Did you always think you'd have kids?
kene la sedar diri yg kite da ade anak..kene alert ape shj ttg anak..

16. What's been the biggest surprise about motherhood?
bile hati susah hati..tgk jek anak...suprise..hati jadi suke..

17. Are there things you miss about life before kids?
aku g jalan² ke sana ke mari dengan senang..skrg bile da ade anak..xbole g
mane²


18. How many children do you have?
2

19. Do you plan to have any more children?
aku plan nak anak ramai klo aku kaya...insyaAllah..

20. Who's the mom that you admire most?
of cos la mak aku..sbb die da berjaya besarkan aku smpi thp cmnie...semoga
hajah zainab sihat dan diberkati Allah selalu..


aku nak tag..
1. mimi..sila try jwb tag...bersihkan sket sawang² dlm blog awk tuh..
2. ayu...super mummies...klo da jwb tag ini..sila abaikan

bonda adhas: tag plg pnjg...phewwwwwww...

6 comments:

ayu said...

ni ayu mana ni...bukan aku kan..hahaaaaa...tp, nnt aku nak pi curi senduk kat rumah ko naaa..ada 1 thn 6 bln lg misi aku complete..lps tu rilex2 jap..kuatkan badan dulu, baru p serang + curi senduk rumah ko naaa..atau dalam erti kata lain minta tips la kat ko nak dpt baby gurl..opssssss..aku ngan ina sama..

silvertech said...

suke jawapan no.17...dah ade anak ni mmg susah nak ke mane2 kan...kene angkut anak skali...

aini aziz said...

ayu...ko la...jawab la beb...wei klo nak amik senduk aku..itu bukan menandakan ko bole dpt bby gurl..klo tak salah aku..klo nak senduk ketuk kepala itu nak dpt anak kembar...aku rs lakan..nak dpt bby gurl mudah sket ko compare nak dpt bby boy...

N:iyek..skrg klo berangkut..mmg pyh nak g mane²..sbb klo stroller tuh bile lalu kat tmpt yg tangga kan susah...just bole naik lift jek..

ayu said...

ooo...utk aku la ye..huhu...wokey..aku jawab..tapi esok la ye..hehee...ptg2 ni dah pening nak memerah otak..

ada membe aku la kata nak pi curi senduk kat rumah yg ada dua anak perempuan..so, baru boleh dpt anak perempuan lps tu..cehhhh bida'ah sungguh..hahaaa

prettyfly said...

aini.. check balik ur answer for question no. 14... mcm salah fact je... hehe

aini aziz said...

hahahaha...apelah..smpi 6 thn ek...cmne org yg bc sblm ko nie boleh tak perasan...sorry..typing error tuh...6 bulan jela..hahahah