CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

02 June 2010

berserabut......

da lame sgt aku tak update blog..huhuhu..byk jgk la hutang TAG yang diberi dengan segala hormatnya kepada aku belom berbayar..alahai...sgt sedih sbb otak berserabut dgn mcm² mslh yang menimpa..byk pk ttg job hunting yg tgh cemerlang skrg di usia tua nie..tp masih belum berakhir lg..huhuhu..serabut beb..jdnye..bile nak update..da tergendala akibat ade shj job form yang perlu diisi..isi jek byk tp panggil nye blom ade rejeki nya...aku masih berusaha..smua utk anak²..

tp nasib ade budak ini..

dan budak ini.......

yang menjadi penghibur hati yang serabut...

semenjak 2-3 minggu lps..otak ngn perasaan aku mmg berserabut bile memikir nth bile aku bole dpt keje baru yg bole sgt² upgrade gaji aku skrg..aku skrg di tahap lemas dlm air bile memikirkan byk sgt liabiliti yang tak mampu di bayar...aku sgt serabut yek..hanya Allah yang tahu segala²nya..jadinya entry hari ini adalah entry beremosi....sambil air mata tak tahan mahu turun tp tak bole jgk turun..kdg² bila difikirkan sedalam² nya..ape la nak jadi ngn idup ini..seolah² tidak mahu bersyukur ngn ape yg ade tp aku ade sbb kenape seolah² aku tak bersyukur ngn ape yg ade disebabkan serabut memikirkan mengapa manusia yang sihat walafiat sempurna akal fikiran tidak mahu berusaha utk bekerja..aku sgt serabut..

korang yang baca dan tahu prob aku sblm nie..maybe tahu ape yg buat aku serabut dan bermati-matian dlm perjalanan job hunting aku..huhuhuhu...sedeyyyyyy giler la beb...sorry entry sedey dan beremosi..bile tak gumbira..production susu pn menurun gilos...tlg aku motivate diri kwn² ku yg tersayang...

bonda adhas :menunggu pelangi ditengah hujan..huhuhuhu


6 comments:

sarah said...

nomy..we are the same...aku job hunting almost 1 year.since anak aku lahir.job as auditor sudah x sesuai utk aku yg mempunyai anak n suami.di kala peak period, bila angka 12am baru aku tiba kat rmh.aku letih ngan life ini.6 tahun dah aku spend my life here.so time to go now but aku belum dpt keja baru.penat klik n klik apply job.aku perlukan life aku, duit belakang kira.

silvertech said...

sabo nomy...ade rezeki ko nanti insyaAllah...aku pun dulu lame 'menderita' keje tempat lame sbelum dpt keje skang nih...apepun ko sabo yeh...

ade tag utk ko...cuba tgk kat blog aku...at least dah buat mane tau lega sikit

ayu said...

normy, sabar ye..aku sama macam ko..memang nak sangat cari kerja lain yg blh upgrade kan diri aku sama level ngan yg lain2..tp tu la, rezeki di tangan tuhan.. mungkin rezeki kita belum lagi tiba...apa2pun, kena sentiasa berusaha ye...sama2 wei kita cari kerja lain....----> tp aku nak tunggu lepas comp trip baru nak cari kerja lain, ok tak...thn ni plan g singapore laaa...hehe

aini aziz said...

kwn²...aku terharu ngn motivasi dr korang sume...tq so much...itulah..kene usaha..redha..doa..dan tawakal...dan aku mmg sdg bersabar dlm menghadapi dugaan tuhan yg maha hebat ini...

Mimi said...

ain, sabar ye (ayat common). Allah tahu apa yg terbaik utk kita.. insyaAllah, saya doakan pelangi itu akan muncul di dalam hidupmu.. usaha+doa+tawakal... insyaAllah.. hearts u.

aini aziz said...

mimi : awak mmg peneman mslh setia sy..sg sgt menghargai itu...